FaMe-net heeft in september als eerste HIS-leverancier van Nederland ontsluiting van medische dossiers via een PGO gerealiseerd.
Dit was een zogenaamde gecontroleerde livegang met drie huisartsenpraktijken, twee PGO-leveranciers en een aantal door de huisartsen geselecteerde patiënten.

Hierover is gepubliceerd in bijgevoegd artikel van MedMij. Nu deze pilot is geëvalueerd en verbeteringen zijn doorgevoerd, is TransHis klaar om alle betrokken huisartsenpraktijken op de PGO-route aan te sluiten.

De PGO route is de tweede manier om uw patiënt inzage te geven in zijn of haar medisch dossier. De PGO oplossing maakt het mogelijk om gegevens van meerdere zorgverleners te verzamelen in een omgeving die beheerd wordt door de patiënt zelf.

De andere, al bestaande manier voor dossierinzage is via MijnHuisarts, het eigen portaal voor huisartsenpraktijken die TransHis gebruiken. MijnHuisarts is het afgelopen jaar doorontwikkeld en voor zowel huisartsen als patiënten gebruiksvriendelijker gemaakt, door deelname van FaMe-net aan het OPEN-programma onder leiding van Stichting LEGIO.

Lees ook: Nieuwsbericht MedMij over beschikbaarheid PGO-route 26 november 2020